Shopping i Nice

shopping-nice
Nice anses av både lokalbefolkning och besökare som den franska Rivierans själ och staden är ett äkta paradis som ligger vid Frankrikes kust. Staden har fantastiska vyer samt många promenadgator och boulevarder där besökare kan hitta nästan alla världens märkesvaror liksom lokala affärer och marknader.

Nice har således blivit ett shoppingparadis där man bl.a. hittar det senaste inom mode, konst, souvenirer till priser som passar varje budget.

Låt oss nu ta en närmare titt på några av Nices mest representativa köpcenter och affärer:

Galeries Lafayette

Adress: Massena 6, Avenue Jean Medicin, BP1399, 06607

Galeries Lafayette är känt för att vara det bästa stället för alla som intresserar sig för varor av hög kvalitet och mode eftersom man där hittar allt från souvenirer till världens toppdesignerkläder. Det som gör Lafayette mycket populärt är gallerians storlek som blandar den intima känslan hos en liten butik med urval och storleken hos ett stort köpcenter.

Centre Commercial Nice Etoile

Adress: 30 avenue Jean-Médecin

Etoile är det allra största köpcentret i Nice och överraskande nog även det andra köpcentret i hela landet när det kommer till försäljning. Köpcentret erbjuder ett digert urval av varor (bl.a. möbler, böcker och parfym) som säljs i många olika affärer.

Nice TNL

Adress: 15 Boulevard Gén Louis Delfino

Nice TNL är ett av Nices äldsta köpcenter och har under många år utgjort stadens shoppingtradition. Köpcentret ligger mitt i stadskärnan och har en yta på nästan 30 000 m². Köpcentret är mycket välbesökt eftersom dess ingång ligger i det kända snabbköpet Carrefour.

Perle d’Azur

Adress: Rue Messina

Perle d’Azur är en liten butik men endast till storleken för kvaliteten är hög och utbudet på souvenirer stort. Affären har mycket trevlig och hjälpsam personal och passar perfekt för besökare som söker efter en liten och billig gåva av god kvalitet att ge till vänner eller familj.

Henri Auer Chocolaterie

Adress: 7 rue St-Francois-de-Paule, Vieux-Nice

Som namnet antyder, säljer denna lilla chokladbutik några av hela Frankrikes läckraste delikatesser. De erbjuder många olika chokladbitar som alla är värda att prova och deras populäraste godsak är deras kanderade frukt som varje dag lockar hundratals besökare till affären.