Restauranger Nice

restauranter-nice

Nice har genomgått drastiska förändringar under de senaste åren tack vare många ombyggnationer och det har i sin tur lett till många restauranger och bistroer som har berikat den redan starka franska matkulturen i Nice.

Som hela Frankrike, har Nice ärvt en rik mattradition som bjuder besökare på ett mycket stort utbud av rätter – alla av utmärkt kvalitet även på familjeägda kvartersrestauranger. Här är en lista på några av Nices bästa restauranger:

Chantecler

Adress: 37 Promenade des Anglais, 06007

Tfn: 04 93 16 64 00

Chantecler är utan tvivel Nices lyxigaste restaurang. Den ligger i det kända Negresco Hotel och man kommer dit genom hotellobbyn. Restaurangen är även känd för att bjuda på stadens bästa kokkonst med en varierad meny och ett utmärkt urval av viner. Trots att Chantecler är en flott restaurang så erbjuder de även hela menyer till otroligt låga priser för stället och dessa är precis lika goda som deras à la carte-meny.

La Reserve de Nice

Adress: 50 Blvd Franck Pilatte

Tfn: 33 (0)4 97 08 14 80

Denna lilla restaurang har en av de mest fantastiska utsikterna i hela Nice – från deras kända terrass har man havet rakt framför sig. Denna utsikt utgör förstås ett utmärkt ackompanjemang till de goda rätterna som smakar än bättre vid solnedgången.

Restaurant Keisuke Matsushima

Adress: 22 ter Rue de France, 06000

Tfn: 04 93 82 26 06

Keisuke Matsushima är en av få restauranger i Frankrike som har fått sig tilldelad en Michelin stjärnkategori vilket placerar den i toppen av liknande ställen i Nice. Restaurangen har nyligen renoverats och fått en mycket modernare stil, vilket gett restaurangen en mer kosmopolitisk känsla som passar perfekt till menyn.

Bistrot d’Antoine

Adress: 27 Rue de la Préfecture Nice – 06000

Tfn: 04 93 85 29 57

Även om Bistrot d’Antoine öppnades för bara några år sedan så har restaurangen snabbt blivit ett favoritställe för både lokalbefolkning och turister. Du erbjuds traditionell mat från Nice-regionen i en intim atmosfär som ger dig den äkta bistrokänslan.

Diamant Noir

Adress: 34 Rue Beaumont, 06300

Tfn: 04 93 89 69 60

En av Diamant Noirs bästa sidor är att restaurangen är full av kreativitet och innovation vilket gör att nya rätter skapas nästan varje dag. Detta gör att restaurangen är värd fler än ett besök. Kvaliteten på både mat och vin är utmärkt och restaurangen har en mycket stilig och chic atmosfär.